The Legends
Systrarna K
Börje Bappelsin
Sara Varga
Karlsson Quiz
Jan Wolfhagen
Kalops
Mr Jacoby
Brolle jr
PartyCarnevalen
Syd & Ekman
Björn Rosenström
Gösta Linderholm
Das Alpen Echo Kvartett
Svenne Rubins
Triple & Touch
The Boppers
Gycklargruppen Jauvet
Jörgen Mörnbäck
Little Mike
Monica Ramos
The Refreshments
Jack Vreeswijk
Grisnils
Ullberg & Ljung
Annelie Rydé
4 Flavours
Rita Saxmark
Lili & Susie
Jonas Hoffer
& The Boppin Cats
Abalone Dots
Anders Ericsson
Inger Nordström & The Kingbees

Rita Saxmark

Rita är en mångsidig sångerska från Bohuslän som kom in på Operahögskolan i Göteborg -90. I Stockholm gick hon på Kulturamas Operastudio-67. En roll som följt henne genom åren är den krävande rollen som operaprimadonnan ”Carlotta” i musikalen ”The Phantom of The Opera” som hon gjort i Antwerpen/Belgien, Köpenhamn/ Danmark samt i Stockholm. Hon har även sjungit ”Adéle” i ”Läderlappen” på Malmö Operan och huvudrollen ”Lizzy” i operan ”Stolthet och Fördom” för Skånska Operan. Andra huvudroller är ”Alfonsina” i operan ”Il Convito” i Cortona, Italien och ”Celie” i operan ”Signor Deluso” som hon sjungit på ”The Shakespeare Ice-globe Theatre” i Jukkasjärvi.

Rita har även gästat Norrlandsoperan i ”Figaros Bröllop” samt varit sångsolist i teaterstycket ”Amadéus” vid Östre Gasvaerksteatern i Danmark. Eftersom Rita är mångsidig har hon medverkat i en rad olika musikaler såsom West Side Story, Lés Misérables, Sound of music, Jack The Ripper m fl. Hon har även varit solist i 5 olika storband i bl a Bohuslän, Sävedalen, Uddevalla och Partille Big Bands. Dessutom har hon sjungit med en jazzkvartett i Bohuslän med Erik Nordström, Rune Gustavsson, Tommy Cotter m fl. Rita har även varit solist i krogshowen ”That´s Amore” på Tyrol i Stockholm.

Det har blivit en del gästframträdanden i TV såsom ”Allsång på Skansen”, ”Go´morron Sverige”, ”Inte bara Orback”, ”Lörda med Larssons”, ”Östen mé resten” m fl samt en del radiosammanhang. För skojs skull har Rita också provat på film då hon gjorde huvudrollen ”Dorabella” i pilotfilmen ”Själamaskinen” för Svensk Filmindustri. Rita konserterar med musiker som Carl-Axel & Monica Dominique, Jan-Erik Sandvik, Christine Mollvik, den danska konsertpianisten Ulrich Staerk m fl. Hon gästar också olika orkestrar runt om i Sverige och utomlands. Senast var det Jyske Sinfoniettan i Danmark och Katrineholms Symfoniorkester.