Henrik Schyffert
Mårten Andersson
Thomas Pettersson
Janne Bylund
Johan Glans
David Batra
Anna-Lena Brundin
Lennie Norman
Måns Möller
Eric Löwenthal
Tobias Persson
Jonas Ljung
Jacob Öqvist
Özz Nujen
Lena Frisk
Thomas Oredsson
Mike Florette
Micke Larsson
Gösta Engström
Ann Westin
Zeid Andersson
Yvonne Skattberg
Zinat Pirzadeh
FÖRELÄSARE
Thomas Järvheden
Pia Johansson
Pontus Enhörning
Ewert Ljusberg

Zinat Pirzadeh

Följ med Zinat Pirzadeh på en svindlande magisk berg- och dalbana där skratt och allvar, högt och lågt avlöser varandra. Mötet med det nya landet, liv och arbete, kulturkrockar och inte minst kollisioner med myndigheterna dyker upp för att snart övergå i nästa halsbrytande äventyr.

Hennes komedi bottnar ofta i ett genus- och jämställdhetsperspektiv men är samtidigt genomsyrad av en befriande ironi och självdistans.

Hon ser komedi som färskvara och specialskriver gärna material för olika uppdragsgivare och tillfällen.

Zinat flydde 1991 till Sverige med sin tvåårige son och hamnade i Norrland. När varje flyktings skräck - utvisningsbeskedet - kom hade norrlänningarna tagit dem till sitt hjärta och skyddade dem tills faran var över. Zinat hade kommit för att stanna. I dag är hon en av Sveriges mest älskade artister och har uppträtt för såväl regeringen som internerna på Kronobergshäktet, från sametält till Blå hallen, från Mynttorget till sunkiga källarhak. Ännu har hennes dröm att få uppträda för kungafamiljen inte uppfyllts, men hon hoppas på ett samtal från kungen vilken dag som helst. Sen kan hon lägga kunglig hovnarr till de andra titlarna.

Mycket har hänt sedan hon slutligen fick uppehållstillstånd. Hon har hunnit arbeta som korvgubbe och tagit fil.kand. examen från SYO utbildningen, varit fotomodell och hemsamarit, haft kritikerrosade turnéer från Lappland till Skåneland och tillbaka igen, begått filmdebut, landat ett bokkontrakt, blivit mamma för andra gången och mycket mer därtill.

Zinat är Sveriges första invandrade komikertjej och har uppträtt som komiker sedan 1999. I dag arbetar hon som ståuppkomiker, författare samt återkommande medarbetare i TV, radio och tidningar.