The Legends
Systrarna K
Börje Bappelsin
Sara Varga
Karlsson Quiz
Jan Wolfhagen
Kalops
Mr Jacoby
Brolle jr
PartyCarnevalen
Syd & Ekman
Björn Rosenström
Gösta Linderholm
Das Alpen Echo Kvartett
Svenne Rubins
Triple & Touch
The Boppers
Gycklargruppen Jauvet
Jörgen Mörnbäck
Little Mike
Monica Ramos
The Refreshments
Jack Vreeswijk
Grisnils
Ullberg & Ljung
Annelie Rydé
4 Flavours
Rita Saxmark
Lili & Susie
Jonas Hoffer
& The Boppin Cats
Abalone Dots
Anders Ericsson
Inger Nordström & The Kingbees

The Boppers

THE BOPPERS ETT FENOMEN - DÅ OCH NU
I snart tre decennier har The Boppers rockat loss med sin framgångsrika mix av äkta rock´n roll med utarbetad stämsång i doo wop-tradition. Det är musik som går hem tvärs över generationsgränserna – alltifrån de riktigt unga som nyligen "upptäckt" rock´n rollen, till en mer stadgad publik som varit med från begynnelsen…

Med drygt två miljoner sålda skivor enbart i Skandinavien är Boppers en av de mest framgångsrika grupperna i sitt slag. Det stora genombrottet kom 1979, med debutalbumet Number One som sålde i 420 000 exemplar och en turnésommar där publikrekorden rök som stickor – drygt 120 folkparksjobb på tre månader, 4 000 mil på vägarna, med skrikande fans och ofantliga mängder brylcreme… Femtiotalet var helt inne igen, med gamla amerikanare, rockfrilla och stuprörsbrallor. Men Boppers har alltid tagit rock´n roll- och doo wop-musiken på allvar, med stor kärlek till originalen och en känsla för autencitet. Detta har gett god respons också på främmande marknader som Japan där Boppers gjort flera lyckosamma turnéer, med mottagande nästan som Beatles, och legat etta på topplistorna med Do That Boppin´ Jive.
Under syntpopens framfart fortsatte Boppers att lira svettstänkande rock´n roll, och i början på 90-talet fick gruppen ett nytt stort uppsving med albumet The Boppers som sålde i 400 000 exemplar, samt hitsinglar som Jeannie´s Coming Back och Gonna Find My Angel.

Karriären har varit minst sagt händelserik, på senare år med framgångar bl a i musikalen Jerka som dragit över 100 000 besökare, jubileums-cd:n 25 Years Still Boppin som sålt guldskiva, och i föreställningen Happy Birthday - 50 Years of Rock´n Roll, en hyllning till rock´n rollen som även kommit på cd i samarbete med artister som Jerry Williams, Pugh Rogefeldt och Mikael Rickfors.
Några andra artister Boppers samarbetat med genom åren är Chuck Berry, Suzi Quatro, Owe Thörnqvist, Robert Wells och Markoolio. Med den sistnämde gjorde man häromåret hitlåten Rocka På, som bidrog till att många yngre fick upp öronen för Bopparna.

Dagens Boppers har i allt högre grad renodlat sina 50-talsrötter, de Chuck Berry-stänkande riffen och sångstämmorna, och fortsatt botanisera såväl i den klassiska rock´n roll-musiken som i doo wop-eran. Gruppen har blivit något av ett varumärke som står för energi, spelglädje och ett garanterat sväng. Nya lyssnare tillkommer ständigt, för många är en Boppers-spelning mer än bara musiken, det kan också handla t ex om att ta på de rätta dojorna och fixa frisyren…